HomeМакедонијаФекалиите од село Русиново завршуваат во Брегалница

Фекалиите од село Русиново завршуваат во Брегалница

Published on

Фекалиите од  Русиново завршуваат во Брегалница,реагираат жители од селото.Каналиозациониот систем не е функционален повеќе од две години, па наместо во Пречистителната станица,отпадните води и фекалиите завршуваат во Даутица, а од таму преку  Ратевска река во Брегалница.

Жителите од селото трпат неподнослива миризба, во ризик се и од зарази поради што реагирале до Државниот инспекторат за заштита на животната средина.

Втора адреса на нивна реакција е и градоначалникот на Берово Ѕвонко Пекевски,но, заклучокот од разговорот за нив е неповолен.

За случајот кој што се однесува на селото од повеќе илјада жители и проблемот, градоначалникот Пекевски изјави.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...