HomeМакедонијаВо тешка загуба сме.Пензиите и платите на децата ги трошиме за да...

Во тешка загуба сме.Пензиите и платите на децата ги трошиме за да произведуваме.

Published on

Во тешка загуба сме.Пензиите и платите на децата ги трошиме за да произведуваме, изјави оризопроизводителот од кочанско и член на НЗМ, Здравко Арсов.

Поради ова земјоделцит5е се ултимативни.

Оризопроизводителите не попуштаат во барањето, производната цена на арпата да биде помала 50 денари за килограм

Ланското производство се позиционира на 12.000 тони арпа и 4000 тони бел ориз.Во однос на претходната година, тоа е преполовено. Напластените проблеми за кои се бара итно решение,од НЗМ со надеж дека до крајот на овој месец, бараната средба со техничкиот министер за земјоделство ќе се реализира.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...