HomeМакедонијаСвечено во употреба пуштено реконструираното училиште во село Таринци

Свечено во употреба пуштено реконструираното училиште во село Таринци

Published on

Комплетно реконструираното училиште во село Таринци денес свечено беше пуштено во употреба. Настан кој за учениците, родителите и општината е особено значаен, бидејќи реконструкцијата се случува по 60 години.

Реконструкцијата е во вредност од 16 милиони денари, од кои дел се обезбедени од министерството за локална самоуправа, а дел од општината, потенцираше градоначалникот Виктор Паунов.

Паунов, денес најави и проширување на детската градинка од 50 на 100 дечиња, со што ќе се реши огромен проблем во општината.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...