HomeМакедонијаРаспишувањето на изборите од денеска под мраз ги става вработувањата на лицата ...

Распишувањето на изборите од денеска под мраз ги става вработувањата на лицата  кои работат по Договор на дело

Published on

Распишувањето на изборите од денеска под мраз ги става вработувањата на лицата кои работат по Договор на дело, истакна денеска од Свети Николе, техничкиот министер за труд и социјална политика Ѓоко Велковски.

Од домаќинот, градоначалникот Дејан Владев , Велковски беше запознат дека овој проблем во општината не е голем, но ги засега лицата кои се работно ангажирани со Договор на дело,особено во детската градинка Рахилка Гинова.

За давање на зелен сигнал, барањата на пензионерите и останатите социјално граѓански категории за зголемување на пензиите и стечајните надоместоци да се исполнат, Велковски дециден.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...