HomeМакедонијаШтип го очекува мега проект Обиколница Железничка -Пребег- Плуждино

Штип го очекува мега проект Обиколница Железничка -Пребег- Плуждино

Published on

Штип за наредната година го подготвува  мега проектот Обиколница Железничка – Пребег – Плуждино. Според планот приклучокот на Обиколницата би се случувал токму на ова место и тоа за Штип ќе биде нова сообракајна артерија. Еве зошто.

Обиколницата засега околу 20.000 граѓани од споменатите населби кои на најбрз можен начин ќе можат да стигнат на другиот дел од градот, а ефектите во време и пари се огромни.

Според динамиката на активности предвидено е со негова реализација да се започне идната година .

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...