HomeМакедонијаУтре е Св. Валентин. Ден за љубов, а не за скапи подароци

Утре е Св. Валентин. Ден за љубов, а не за скапи подароци

Published on

Според католичкиот календар утре е Св. Валентин, ден на вљубените.

Иако, овој празник го почитува католичката вера тој е широко прифатен помеѓу младите и кај нас.

Досега, вообичаено љубовта се потенцираше и со скапи подароци. Дали тие вистински значат љубов и дали можат да ја заменат ?

Во земјите каде овој празник е исклучително популарен овогодишните трендови се дека љубовта треба да се искаже симболично. Што тоа може да биде ?

Од овие причини, штипските цвеќарници уште денес беа подготвени за утрешниот ден.

Секако, утре се нема да биде сведено на симболика, бидејќи сосема е јасно дека скапи подароци сепак ќе има.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...