HomeМакедонијаСе рехабилитира најдолгата улица во Карбинци

Се рехабилитира најдолгата улица во Карбинци

Published on

Најдолгата улица во Карбинци од денес е под рехабилитациски третман.Комуналната инфраструктура е поставена а улицата ќе се прошири.

Почетокот на градежните активности на оваа клучна улица го поздравија  и жителите.

Паралелено активно се работи и на реконструкцијата на локалниот патен правец Таринци Долни Балван. Ако се оди по планот, работите ќе завршат во март.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...