HomeМакедонијаЛозарите утре ќе го слават Св. Трипун. Проблеми имаат до гуша, но...

Лозарите утре ќе го слават Св. Трипун. Проблеми имаат до гуша, но веселба ќе има

Published on

Лозарите утре ќе го слават нивниот празник Св. Трипун во очекување дека оваа година за нив ќе биде подобра.

Товарот на нивното незадоволство тие го носат со години, бидејќи откупните цени досега не беа според нивните очекувања.

Без оглед на присутната неизвесност сепак тие утре празникот ќе го одбележат најдобро што може.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...