HomeМакедонијаРегулаторна ќе ги прифати сите оправдани жалби на граѓаните за високите сметки...

Регулаторна ќе ги прифати сите оправдани жалби на граѓаните за високите сметки за струја

Published on

РКЕ ќе прифати голем дел од жалбите за високите сметки, изјави претседателот на РКЕ Марко Бислимовски за ТВ Стар.

Според Бислимовски, најголемиот дел од жалбите се за следното:

Во наредниот период, Бислимовски најави дека ЕВН Хоум ќе направи нова редовна и дефинитивна пресметка за потрошената енергија.

Високите сметки за струја предизвикаа лавина негативни реакции кај граѓаните. На голем дел не им е јасно зошто се во трета и во четврта тарифа, зошто им е толку висока мрежарината и зошто и покрај штедењето на нив им дошле многу високи сметки.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...