HomeМакедонија40% покачување. 10.500 денари е сега венчавањето надвор од матичното

40% покачување. 10.500 денари е сега венчавањето надвор од матичното

Published on

Од 1 февруари паскапе венчавањето надвор од просториите на Управата за водење матични книги.

За да дојде матичар и да ги венча младенците во ресторан или на друго место надвор од Управата, сега ќе се наплатува за 40 отсто повеќе.

Досега венчавањето во ресторан чинеше 3.765 денари во работни денови, а сега цената е 4.765. За викенд или во саботата и недела цената од 7.472 е се покачи на 10.484 денари.

Директорот на Управата за водење матични книги Емир Сулејмани вели дека цените се прават според Правилникот за работа донесен во 2013.

„Секоја година се врши зголемување или намалување на цените согласно просечната бруто плата во државата. Сакам да потенцирам дека станува збор за венчавки надвор, што се еден вид луксуз. Венчавање во простории на Управата и понатаму е бесплатно“, вели директорот Сулејмани.

Во Штип и другите градови од Регионот цената е 10.500 денари.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...