HomeМакедонијаДо 12. Февруари истекуваат и сообраќајните дозволи

До 12. Февруари истекуваат и сообраќајните дозволи

Published on

Доколку граѓаните не ги променат сообраќајните дозволи или пак возачките, во Македонија нема да имаат проблем, но би можеле да имаат проблем доколку сакаат да патуваат со возилото и да ја минуваат границата. Цена за менување на возачка дозвола е 390 денари, за регистарски таблици 1.250 денари, а за сообраќајна дозвола е 250 денари.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...