HomeРегионБугарија: Радуков е новиот амбасадор на Бугарја во Македонија

Бугарија: Радуков е новиот амбасадор на Бугарја во Македонија

Published on

 Жељаско Радуков, дипломат од кариера и организациски секретар на мешовитата комисија за историски и образовни прашања, ќе биде новиот бугарски амбасадор во Македонија. Тој е познат дека активно работи на заштита на правата и културно-историското наследство на бугарската заедница во Македонија. На актуелниот амбасадор во Скопје, Ангел Ангелов, мандатот му завршува во јуни 2024 година.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Нема бегање од сообраќајните казни. Ќе стигнуваат во плик и со фотографија како доказ

Нема бегање веќе од направените сообраќајни прекршоци и тие ќе стигнуваат на домашна адреса...

До денес никој од претседателските кандидати ги нема собрано потребните 10.000 потписи од граѓаните

До денес ниту еден од 11те канидатите за претседател ги нема собрано потребните 10.000...