HomeРегионБиХ: Во Сараево пргласена епидемија на морбили

БиХ: Во Сараево пргласена епидемија на морбили

Published on

Во кантонот Сараево во Босна и Херцеговина е прогласена епидемија на заразната болест морбили, објавено е во Службен весник на Федерацијата Босна и Херцеговина. Во документот се наведени мерките што ќе се преземат за сузбивање на епидемијата.

Според соопштението, за време на траењето на епидемијата ќе се спроведуваат мерките предвидени со Законот за заштита на населението од заразни болести.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Нема бегање од сообраќајните казни. Ќе стигнуваат во плик и со фотографија како доказ

Нема бегање веќе од направените сообраќајни прекршоци и тие ќе стигнуваат на домашна адреса...

До денес никој од претседателските кандидати ги нема собрано потребните 10.000 потписи од граѓаните

До денес ниту еден од 11те канидатите за претседател ги нема собрано потребните 10.000...