HomeМакедонијаСудскиот совет да ги разреши судиите кои донесоа пресуда за конфискација на...

Судскиот совет да ги разреши судиите кои донесоа пресуда за конфискација на синдикалната зграда, побара денеска ССМ

Published on

Судскиот совет да ги  разреши  тројцата судии, со  чија пресуда се  конфискува Работничкиот дом, побара денеска претседателот на ССМ, Слободан Трендафилов, објаснувајки зошто.

Ако Судскиот совет го прифати синдикалното барање, е во насока на градење на довербата во судството, кое во моментот  е на најниска гранка.Само 3,7% од граѓаните веруваат во него. 

Првиот синдикалец ја упати и порака до Државниот правобранител.

Сопственоста на Работничкиот дом од доцните 50 од минатиот век па до неодамнешната пресуда на Уставен, да премине во државна сопственост, беше на ССМ.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...