HomeМакедонијаСо по 18 000 денари Владата на одмор ќе испрати 3.550 семејства...

Со по 18 000 денари Владата на одмор ќе испрати 3.550 семејства со ниски примања

Published on

Со по 18 000 денари Владата на одмор ќе испрати 3 550 семејства со ниски примања што е дел од Програмата за поддршка на домашниот туризам а кој се однесува на семејства со ниски приходи, објави денес министерот за еконимија Крешник Бектеши.

Според Бектеши, право да конкурираат имаат следните физички лица и семејства .

Добитниците на ваучерите нив ќе можат да ги искористат во туристичката сезона.

Владината мерка има вредност од околу 1 200 000 евра.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...