HomeМакедонијаСДСМ: ДПМНЕ нема план а Мицкоски нема став

СДСМ: ДПМНЕ нема план а Мицкоски нема став

Published on

ДПМНЕ нема план, а Мицкоски нема став за ниту едно клучно и стратешко прашање, преку соопштение констатираа од СДСМ

ДПМНЕ е против членството во ЕУ, го блокира европскиот пат, но Мицкоски, нема став, не кажува која е алтернативата, кој е планот без членство во ЕУ. Остро се противеше ДПМНЕ на Францускиот предлог, а кога дојде ред да се гласа во македонското Собрание, пратениците на ДПМНЕ не гласаа, немаа став.

СДСМ со правилни економски политики, води грижа за сите во државата, рекоа од партијата

СДСМ предвремено го реализираше ветувањето за просечна плата од 500 евра и сега таа е покачена на 630 евра. Во времето на ДПМНЕ, во 2016 година, просечната плата изнесуваше 360 евра. Со ДПМНЕ работниците земале дури за 270 евра помала просечна плата од денес.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...