HomeМакедонијаНов протест за повисоки плати на вработени во три институции

Нов протест за повисоки плати на вработени во три институции

Published on

По двонеделни протести во декември и седум неуспешни барања за средба со Министерот за финансии вработените во Министерството за финансии, Управата за имотно правни односи и Бирото јза јавни набавки денес излегоа на протест со следното барање

Вработените во овие иснтитиуции сметаат дека се прави разор помеѓу нив бидејќи некој од нив биле привилегирани

Поради нерешениот статус но и ниските примања вработени во овие институции перманменто си заминуваат, предупредија дене на протестот.

Доколку нивното барање не биде усвоено тие закажуваат штрајк по завршување на изборниот процес.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...