HomeМакедонијаТренчевска: Јорданов нема точни информации. Јорданов: Тренчовска и нанесе зло на децата...

Тренчевска: Јорданов нема точни информации. Јорданов: Тренчовска и нанесе зло на децата и на општина Штип

Published on

Техничкиот министер од ДПМНЕ и градоначалникот на Штип пред да излезат во јавност да бидат подготвени со точни информации, изјави бившата министерка за труд и социјала Јованка Тренчевска.

„Градоначалници кои не нудат решенија за предизвиците на граѓаните, не може да зборуваат за подобрување на системот на детска заштита. Технички министер кој не ги проверува информациите пред да излезе на телевизија, само ја манипулира јавноста“, реагира заменик-министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска.

Изјавата на Тренчевска за штипскиот градоначалник не е достојна за коментирање,бидејки таа на институциите од предшколска возраст во Штип и на општината и нанела огромни штети.

Не би се спуштил на нивото на Тренчевска и да го аргументирам сето зло што таа тенденциозно и го нанесе на децата и на општината.Треба да сум луд и да не сакам да вработам воспитувачи чии плати е должна да и ги обезбедува државата ,а тоа да го правам на сметка на општината, коментираше Јорданов зад камера. 

Техничкиот министер Ѓоко Велковски денес остана недостапен за реплика на Тренчевска,но во емисија на ТВ Стар изјави дека, рацете му се врзани во овој период со задолжителниот двоен потпис,но, дека соработка помегу општина Штип и Министерството за труд и социјална политика немало.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...