HomeШтипНа диви депонии и комунален неред реагираат граѓани на Штип

На диви депонии и комунален неред реагираат граѓани на Штип

Published on

На повеќе комунални проблеми реагираат граѓани, гледачи на ТВ Стар, апелирајќи овие проблеми да се решат. На нив им пречи несовесноста и  граѓанската неодговорност, па јавно бараат решение.

Така, на улицата Широк Дол несовесноста направи дива депонија која ЈП Исар досега неколку пати ја отстрануваше, но таа повторно расне, па на неа сега може да се види сешто.

На улицата Пролетерска, граѓаните алармираат за склонопадно дрво и бараат интервенција од Исар како превентива од негово паѓање, штети и слично.

Еден од поголемите проблеми со кои ЈП Исар се соочува е така наречената стара депонија, каде оддамна е забрането фрлање на шут и ѓубре, но забраната не се почитува, поради што таа се проширува, а често и се пали. Што за овие проблеми велат од ЈП Исар.

Освен овие, во Штип се појавуваат и други комунални проблеми надвор од надлежностите на ЈП за што одговорноста е на граѓаните.

Од ЈП Исар велат дека градот нема да го остават во грда слика, но граѓанската комунална деструкција мора да стивне.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...