HomeШтипПрв сообраќаен парк во државата се гради во клонот Цветови од детската...

Прв сообраќаен парк во државата се гради во клонот Цветови од детската градинака Астибо

Published on

Прв сообраќаен парк во државата се гради во клонот Цветови од детската градинака Астибо во Штип.

Целта на овој проект е поголема социјализација и рана сообраќајна едукација на дечињата.

Сообраќајниот парк ќе чини 900 илјади денари издвопени од буџетото на општината и тој ќе биде на располагање на 180 дечиња од клонот Цветови, а во функција ќе биде пуштен на денот на пролетта.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...