HomeМакедонијаКЗБ: Да се прогласи епидемија на голема кашлица во Скопје

КЗБ: Да се прогласи епидемија на голема кашлица во Скопје

Published on

Да се прогласи епидемија на голема кашлица во Скопје, предложи Комисијата за заразни болести до надлежните владини институции, поради постојаниот раст на заразени од оваа опасно заболување.

Во овој контекст, Петличковски повторно апелира за редовното вакцинирање на децата со цел за спречување на ширење на болеста.

Засега во  регионот нема евидентирано заразени лица со големата кашлица, информираат денеска од штипскиот и кочански Центар за јавно здравје.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...