HomeМакедонијаКарбинци, Свети Николе, Кочани и Виница ќе добијат пари за реконструкција на...

Карбинци, Свети Николе, Кочани и Виница ќе добијат пари за реконструкција на училишта

Published on

Владата, на предлог на Министерството за образование и наука, ја донесе Програмата за изменување на Програмата за изградба и реконструкција на основни училишта за 2024 година.

Со измените, преку внатрешна прераспределба на буџетски средства наменети за образованието, зголемени се средствата за изградба и реконструкција на основни училишта за 2024 година:

од 145.000.000,00 на 226.500.000,00 и од

250.000.000,00 на 267.000.000,00 денари.

Станува збор за средства за изградба нови училишни објекти, или доградби на објекти во повеќе општини низ државата, мегу кои и во Карбинци, Свети Николе, Виница и Кочани.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...