HomeМакедонијаСе гради најдолгата улица во Карбинци која ќе биде и обиколница

Се гради најдолгата улица во Карбинци која ќе биде и обиколница

Published on

Започна со изградба една од најдоилгите улици во село Карбинци. По поставувањето на комплетно нова комунална инфраструктура истата ќе биде асфалтирана. Работите се очекува да завршат за околу 20 тина дена, информира градоначалникот Виктор Паунов.

Од наредната недела 50 тина ученици ќе се вратат во реновираното подрачно основно училиште во село Таринци.

Гардежните активности не застануваат. Во наредниот период, дополни Паунов, ќе се асфалтираат повеќе улици во повеќе населени места во општината, како и изградба на мини спортски терени за рекреација.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...