HomeШтипКрај за фушерајот во Штип. Уште најмалку три улици изведувачот ќе ги...

Крај за фушерајот во Штип. Уште најмалку три улици изведувачот ќе ги реизведува на негов трошок

Published on

Уште најмалку три улици до овој момент изведувачите во Штип ќе ги реизведуваат на нивни трошок. Контролата спроведена од стручни лица на ЛС Штип покажа дека со квалитет не задоволуваат улиците Митко Цецов, Карл Маркс, дел од улицата Охридска и Пиринска која веќе се рехабилитрира по интеревција исто така на општината и градоначаникот Иван Јорданов

Со или без намера изведувачите на градежните работи на овие улици вградиле неквалитет кој е очигледен но има и скриен на што реагираа граѓани но и од општината поради што изведувачите имаат итна задача се да поправат на нивна сметка.

Освен споменатите улици,  интервенции ќе има и на канализациониот систем во населбата Железнича на ул Петар Поп Арсов каде со катастрофален квалитет се канализационите шахти.

Ова не значи дека со овие повторени интервенции останатите изведувачи ќе се спасат бидејќи контрола ќе има на секој изграден квадратен метар, велат од општината. Фушерајот мора да остане на некое друго место а не во Штип изјави градоначалникот Иван Јорданов.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...