HomeМакедонијаЌе заглави ли поранешен директор на КЈП Водовод од Кочани

Ќе заглави ли поранешен директор на КЈП Водовод од Кочани

Published on

По налог на ОЈО ГОКК (Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција), МВР Скопје – Одделение за гонење на организиран криминал и корупција неколку месеци наназад прибира докази во КЈП “Водовод” Кочани за една оштетена компанија која комуналното претпријатие од Кочани незаконски ја дисквалификувало од јавна набавка во месец август 2021 година.

Предистражната постапка била отворена по доставена кривична пријава од страна на оштетената компанија во која се наведува дека незаконски била фаворизирана друга компанија при јавна набавка за обезбедување на хемиски супстанции – полимери за обработка на отпад во Пречистителна станица во состав на КЈП “Водовод”, а која станица се наоѓа во с. Мојанци.

Вкупната сума за која е отворена предистражната постапка за која е осомничен поранешен директор е приближно 30 000 евра.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...