HomeМакедонијаШтрајк во Фондот за здравство. Лекови за граѓаните ќе има, плати за...

Штрајк во Фондот за здравство. Лекови за граѓаните ќе има, плати за лекарите – не

Published on

Штрајк во Фондот за здравство. Работи само шалтерот каде се примаат итни случаи. Синдикатот до Владата упати едно барање. Да не се намалат платите на вработените, како што побара Министерството за финансии.

Не е точно дека со оваа висина на плати или нивно зголемување ќе нема средства за исплата на лекови или медицински помагала, објасни Дејановски апелирајќи до надлежните. 

Што за време на штрајкот ќе функционира во Фондот, објасни    Аџигогов претседател на синдикатот во ФЗО.

Во мегувреме,штрајкот ги стопира следните активности

Иницијална каписла за ескалирање на незадоволството кај 831 вработен  беше најавеното намалување на платите за 21%, инициран како предлог од Министерството за финансии до Управниот Одбор на оваа институција да го усвои истиот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...