HomeМакедонијаСДСМ:ДПМНЕ влезе во Влада за да излезат сите нивни лаги

СДСМ:ДПМНЕ влезе во Влада за да излезат сите нивни лаги

Published on

ДПМНЕ влезе во Влада со ДУИ – Мицкоски ги излажа граѓаните.Пред да влезе во Влада, ДПМНЕ најавуваше дека со закон ќе го реши проблемот со издавањето на пасошите.Ништо од закон, ништо од решение, ДПМНЕ наишло на ѕид од грчката амбасадорка.ДПМНЕ велат дека не можат една амбасада на земја членка на ЕУ да убедат да го промени ставот.

СДСМ преку соопштение се огласија и дека спроведува нови мерки за унапредување на лозарскиот сектор.

Лозарите до 14 февруари можат да очекуваат исплата на дополнителна поддршка до 40.000 денари, по хектар и тоа дополнителни субвенции, или 28.000 денари и 12.000 денари по хектар дополнителна поддршка за претрпени штети по лозовите насади, до секој лозар и за винско и трпезно грозје.Подготвен е нов закон за вино, кој го отцртува идниот развој на овој сектор и предвидува нова посебна програма за поддршка.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...