HomeМакедонијаПоловина од Македонците не знаат што е еднонеделен одмор

Половина од Македонците не знаат што е еднонеделен одмор

Published on

Поразувачки статистики од Евростат. Според мапата објавена на Редит, повеќе од половина од Македонците не можат да си дозволат еднонеделен одмор.

Поточно, 55 проценти од населението во Македонија, не може да замине на одмор.

Како што е наведено на објавената мапа, податоците се од 2020 година.

Полошо е во Косово, каде 69,5 проценти од населението не можат да заминат на одмор, а во Црна Гора дури 67,2 проценти.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...