HomeМакедонијаЗамрзнатите цени треба да останат и по февруари, инсистира Синдикатот

Замрзнатите цени треба да останат и по февруари, инсистира Синдикатот

Published on

Антикризните мерки со кои под контрола се ставаат цените на храната за да се заштити животниот стандард треба да продолжат и по февруари, кога им истекува рокот, категорични се од синдикатот.

Аргумент за ова е континуираното зголемување на вредноста на синдикалната минимална кошница.

Подолг период на контролирани цени на економијата може да и донесе контра ефект, бидејќи не сите компании можат да ги издржат сегашниот неповолен економски момент, сметаат економистите.

Со оглед на политичкиот момент и пред изборието, најверојатно владините мерки ќе продолжат, но и со нив граѓаните се жалат дека им е прескапо, а убедени се дека трговците никој неможе да ги контролира. СПоред нив тие секогаш наоѓаат начин да го заобиколат и законот и владините одлуки.

Во моментов под контролирана цена се: леб, брашно, ориз, тестенини, производи од месо, млеко и други.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...