HomeМакедонијаФЗОМ од понеделник во штрајк: Вработените ќе даваат само нужни и неопходни...

ФЗОМ од понеделник во штрајк: Вработените ќе даваат само нужни и неопходни услуги

Published on

Синдикатот на УПОЗ до медиумите испрати соопштение во кое се вели: „Ве известуваме дека од понеделник 05.02.2024 година, Синдикалната организација на Синдикатот на УПОЗ при Фондот за Здравствено осигурување стапува во штрајк.

Сакаме да ја известиме јавноста дека сите подрачни единици на ФЗО ќе штрајкуваат и ќе ги извршуваат само нужните и неопходни работни задачи и тоа: пријава на малолетно лице како член во осигурување, регулирање на осигурување за хоспитализирано лице, лекување во странство за итни случаи а само еден вработен во подрачните единици ќе биде задолжен за прием на документи, се истакнува во соопштението.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...