HomeМакедонијаНалепници „NMK“ ќе се продаваат во станиците за технички преглед

Налепници „NMK“ ќе се продаваат во станиците за технички преглед

Published on

За разлика од дикументите чија промена на граганите им носи вонредни трошоци, такви прблеми ке нема со промена на регистарските таблички на возилата.

Сопствениците на возила, заклучно со 12 февруари годинава мора да извршат промена на ознаката  „МК“ на регистарските таблички со новата ознака „NMK“. Налепниците со новата ознака „НМК“ ќе чинат најмногу 50 денари, а ќе можат да се набават во станиците за технички преглед, посочуваат од Министерството за внатрешни работи

Согласно решението за изменување и дополнување на решението за цените на обрасците што ги издава Министерството за внатрешни работи цените на налепниците ќе се движат од 30 до 50 денари, наведуваат од МВР.

Овој трошок, за возачите освен што не е голем тој е и практичен.

Налепницата секој возач сам ке ја постави на левиот дел од табличката по што со возилото ке може да се патува прекугранично.

Денес петок, 2 февруари станиците за технички преглед налепниците сеуште ги немаат но од МВР велат дека ке ги добијат во секој момент.

 Рамковната спогодба за набавка на регистарски таблици има а склучен е и договор за нарачка со избраниот економски оператор, за што течат законските рокови за испорака на налепниците.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...