HomeШтипШтипјанец е вознемирен од ЕВН. На сметките за струја му се појавувал...

Штипјанец е вознемирен од ЕВН. На сметките за струја му се појавувал долг за одамна укинатата радиодифузна такса

Published on

Штипјанец е вознемирен од ЕВН бидејќи на сметките за струја, редовно му се појавувал долг за одамна укинатата радиодифузна такса. Проблемот тој го изнесе во контактна емисија на ТВ Стар.

Дали овој долг може да се активира кога тогаш.

Според одредбите од Законот за облигациони односи овој долг е апсолутно застарен и на сите што оваа давачка им се појавува на сметките не треба да бидат загрижени и не треба да ја плаќаат, толкуваа правници за ТВ Стар.

Освен за овој, реакции има и за други проблеми сврзани со ЕВН.

Сепак , Кулминацоја на сите реакции се последните сметки за струја за кои граганите се жалат дека за нив биле душмански. Од ЕВН на сите обвниувања молчат на затоа што да прават вчера ги светуваше министерот Бектеши.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...