HomeШтипСите ученици од 1во до 5то одделение во Штип денес добија училишни...

Сите ученици од 1во до 5то одделение во Штип денес добија училишни униформи

Published on

Сите ученици од петте основни училиштаво Штип денес добија училишни униформи. Претходно униформи добија само учениците од ООУ Гоце Делчев.

Од догодина, се планира униформи да добијат и учениците од 6то до 9то одделение.

За училишните униформи на годишно ниво општината издвои 4,5 милиони денари.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...