HomeМакедонијаСиндикатот е огорчен што не е вклучен во расправата на Законот за...

Синдикатот е огорчен што не е вклучен во расправата на Законот за административни службеници

Published on

ССМ е гневен што не беше вклучен во комисиската расправа на Законот за администреација кои наскоро со европско знаменце,власта е со намера да го донесе.Според првиот синдикалец Слободен трендафилов ова административците ќе ги чини по 2500 денари месечно помалку

За синдикатот е нејасно зошто на нив не им било дозволено присуство кога се работи за суштински интерес.

Од друфга страна ВМНРО ДПМНЕ застанаа зад синдикалните барања,а во врска со овој и други законски репшенија пшорачаа.

За да го спречи допнесувањето на овој Закон, ВМРО ДПМНЕ поднел 23 амандмани но според нив супштински е следниот

Според најавите овој Закон на Днењвен ред треба да биде ставен на седницата на седми февруиари и најверојатно ќе биде усвоен.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...