HomeМакедонијаПријавувањето за фестивалот за деца Весело Штурче е во тек. Годинава едно...

Пријавувањето за фестивалот за деца Весело Штурче е во тек. Годинава едно дете ќе добие стипендија за учество

Published on

Од 15 јануари започна пријавувањето за фестивалот за деца Весело штурче и истото ќе трае до 1 март, истакна денес музичкиот директор Филип Стевановски.

Од минатата година фестивалот формираше и фонд во соработка со ФРЛЗ каде се собираат средства од подадени кари и други материјали.

Годинава за прв пат, едно дете ќе добие и стипендија за учество, а од ФРЛЗ и фетивалот ги повикаа сите кои можат да дадат дополнителна стипендија или да учествуват во фондот.

Годинава, фестивалот има и јубилеј од 30 години постоење, па за најмладите од организацијата најавуваат многу изненадувања.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...