HomeШтипКирил Манев е носител на признанието за животно дело. Признание стекнато по...

Кирил Манев е носител на признанието за животно дело. Признание стекнато по 62 години новинарска работа

Published on

Новинарот Кирил Манев е добитник на признанието за животно дело од страна на Општина Штип. Тој е досега единствениот носител кој го стекна по 62 години активен новинарски ангажман, илјадници напишани новинарски статии, извештаи, коментари, истории, но и 22 книги посветени на спортот кој за него значи живот.

Кирил Манев без оглед што е длабоко во осмата деценија и понатаму е активен и упорно го задржува епитетот најдобро информиран спортски новинар.

Споредувајќи спортското новинарство некогаш и сега Кирил Манев вели дека тоа е многу тешко, бидејќи  вистински спортски новинари во Штип за жал сега нема.

Освен ова, најголемо досега признание Кирил Манев е носител и на голем број други што го прави најуспешен новинар на овие простори.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...