HomeШтипЦелосно ќе се реконструира улицата 11 Октомври во Штип

Целосно ќе се реконструира улицата 11 Октомври во Штип

Published on

Целосно ќе се реконструира улицата 11 Октомври во Штип, подготовките започнуваа од денес, најави градоначалникот на Штип Иван Јорданов.

Градоначалникот Јорданов, најави и реконстукции на други улици во месноста Бело брдо, но и реконструкции на скоро сите улици во нас. Леваци.

Потребата од ваква промена ја потврдуваат и жители кои велат дека овде се работи прв пат по половина век.

Вкупната вредност за планираните инвестиции на овие места е повеќе од 50 милиони денари, додека за промена на водовозната и канализационата мрежа на  улицата 11 Октомври од општинскиот Буџет се одвоени околу 3 милиони денари.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...