HomeМакедонијаБизнисот и образованието меѓусебно мора да соработуваат, потенцираа денес од УГД и...

Бизнисот и образованието меѓусебно мора да соработуваат, потенцираа денес од УГД и Стопанската комора

Published on

Денес Стопанската комора на Македонија и Универзитетот Гоце Делчев од Штип влегоа во заеднички проект ,,Бизнис ценатар за циркуларна економија” преку кој ќе се зголеми соработката помеѓу бизнис секторот и образованието.

Во рамките на овој проект ќе се формираат два поврзани центир, бизнис центар во рамки на Стопанската комора и научно истражувачки центар во рамки на УГД.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...