HomeМакедонијаЌе ја блокираме работата и ќе има огромни последици, се заканија вработените ...

Ќе ја блокираме работата и ќе има огромни последици, се заканија вработените  од Фондот за здравствено осигурување

Published on

Вработените во Фондот за здравствено осигурување денес одржаа протест во намера да спречат Одлука на Управниот одбор на Фондот со која треба платите да им се намалат за 21 % . Доколку се донесе таква одлука од Синдикатот на Фондот се заканија.

Потенцијалниот штрајк е голема одговорност а големи би биле и последиците, објасни Бранко Аџигогов.

Претседателот на УПОЗ Трпе Деаноски денес изјави дека тие штрајк сакаат најмалку но според него Владата ги помиала своите ингиренции.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...