HomeШтипНеколку објекти ќе бидат жртва на Булеварот Партизанска.Државата на семејствата е должна...

Неколку објекти ќе бидат жртва на Булеварот Партизанска.Државата на семејствата е должна да им обезбеди живеалишта

Published on

Некоклју објекти кои се користат како привремено живеалиште ќе бидат жртви на проектот Булевар Партизанска кои општината комплетно ќе го рекоструира од оваа пролет изјави деенес градоначалникот на Штип Иван Јорданов.

Објектите кои наскоро ќе се рушат некогаш припаѓаа на штипскиот Гарнизон на ЈНА и во него Центарот за социјални рабвотри на овие семејства им пронајде привремени живеалишта ветувајки им дека проблемот ќе им го реши долгорочно и дека ќе живеат во достоинствени услови. 30 години потоа, државата не остана доселдна на ветувањето и овие семејства живеат во суѕбстандардни услови. Ова, за нив е добра прилика конечно од државата да добијат  нови, сигурни и удобни живеалишта.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...