HomeШтипНа ,,Златната” парцела во Штип, станбен објект нема да може да се...

На ,,Златната” парцела во Штип, станбен објект нема да може да се гради, велат од урбанизам Штип

Published on

Милионски вредната таканаречена ,,Златна парцела во Штип не е наменета за станбен објект туку за големи трговки единици, потврди раководителот на секторот за урбанизам во Штип Лазар Хаџи – Николов.

Хаџи – Николов, денес ја потврди информацијата на ТВ Стар за основните карактеристики на оваа парцела.

Иако текот на наддавањето и цената која штоп може да се постигне никој неможе да ја предвиди. Сепак, вредноста на оваа парцела се проценува дека ќе достигне најмалку 300 евра од квадрат што само по себе подразбира дека нема да биде продадена под 2 милиони евра.

Од тука, таа и го стекна епитетот ,,Златна” парцела.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...