HomeМакедонијаЖивотна приказна на млада македонка. Германија ми го зеде детето и ми...

Животна приказна на млада македонка. Германија ми го зеде детето и ми направи пекол од животот

Published on

Во Германија дојдов да работам, чесно да живеам и да обезбедам иднина за себе и моето семејство. Но, Германија, ми направи пекол од животот зошто ми го зеде најскапоценото, моето дете, раскажува за ТВ Стар Сонита Кајтас од Скопје.

Од тој момент Сонита минува животна калварија, барајќи начин да си го врати Албертино одејќи од врата до врата како на германските институции така и во македонската амбасада таму.

Албертино, за 10 месеци промени 3 семејства и практично постојано има нова адреса, а јас одам на секоја од нив да го видам.

Очајната млада мајка сега по секоја цена сака да се врати во Македонија, но со детето.

Каков ќе биде епилогот од оваа семејна драма е неизвесно, но македонските институции мора цврсто ќе застанат зад Сонита и нејзиниот син.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...