HomeШтипБесплатни униформи први добија учениците од ОУ Гоце Делчев во Штип.

Бесплатни униформи први добија учениците од ОУ Гоце Делчев во Штип.

Published on

Бесплатни униформи први  добија  учениците од ООУ Гоце Делчев во Штип на почетокoт од второто полугодие. Наскоро нив ќе ги добијат и останатите ученици од 1 до 5то одделение.

Униформирањето на учениците има повеќе ефекти, но според Шорова Ангелова најважни се следните:

Во Штип од 1ро до 5то одделение има 2.200 ученици, а за нивните униформи општината извои 4,5 милиони денари.

Материјалот е памучен , а дизајнот е дело на професор од техничко технолошкиот факултет при УГД.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...