HomeШтипШтипјанка три пати ограбена за три дена

Штипјанка три пати ограбена за три дена

Published on

Станот на штипјанката Атиџе Мехмедова трипати е ограбуван за само три дена едно по друго. Кражбите се случиле во период додека таа е на работа и практично секој ден дома доага на отворена врата и во стан кој секој ден е се по празен

Атиџе кражбата ја пријвила уште во првиот ден,но додека влегла во пороцедура се случила уште една,а потоа и трета кражба по ред.Практично полицијата немала време да реагира.

Иако пријавила за полицијата да го пронајде крадецот,таа тврди дека го знае,а полицијата само треба тоа да го утврди.

Како ќе се одбрани од новите потенцијални кражби,Атиџе не знае освен што размислува да стави двојна врата,двојни брави или нешто слично.

Од СВР Штип за случајот велат

А.М. има пријавено кражби и полицијата ги превзема сите активности да го пронајде сторителот, воедно, и да утврди дали посоченото лице од неа е сторителот на кражбите, информираат од СВР Штип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...