HomeШтипТри мали деца со родителите од Штип немаат ништо. Молат за храна...

Три мали деца со родителите од Штип немаат ништо. Молат за храна и малку дрва да се стоплат

Published on

Три мали деца на возраст од една до шест години заедно со својата мајка и баба немаат ништо. На длабок минус останале без храна, а немаат ниту со што да се стоплат. Ако мизеријата им продолжи уште некој ден, се плашат дали ќе преживеат.

Семејството Демировски во голема неволја влезе откако државата и ги затвори сите врати и можност да добијат каква – таква социјална помош.

Сега, тие бараат итна помош од било кој и било што, само да ги поминат и надживеат ниските температури. Се надеваат сеуште на државата но, и на помош од било кој.

Од Центарот за социјални работи во Штип за случајот велат.

“Посочените граѓани можат да аплицираат за остварување на материјално право од социјална заштита со лична карта или важечка патна исправа,но со задолжение дека е потребно во наредниот период да извадат лична карта, доколку ја немаат”, објаснуваат од штипскиот Центар за социјални работи…

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...