HomeМакедонијаОвие избори ќе бидат избор помеѓу Исток и Запад

Овие избори ќе бидат избор помеѓу Исток и Запад

Published on

Престојните избори нема да се водат помеѓу леви, десни или партии од центарот, туку тие ќе бидат избор помеѓу Исток и Запад, односно тоа ќе биде определба за Русија или ЕУ и САД, изјави премиерот Димитар Ковачевски.

На прашањето, дали многу проблеми на државата и доаѓаат од Русија и кога ќе поднесе оставка, Ковачевски одговори:

Сепак, ова е можен вовед во криза, бидејќи сеуште е неизвесно дали ВМРО – ДПМНЕ ќе предложи свои кандидати за Техничката влада каде и припаѓаат неколку министерства. Доколку тоа не се случи, а изборите се спроведат од ВМРО најавија дека такви избори нема да признаат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...