HomeМакедонијаЗапочна исплатата на стипендиите за студентите и учениците. Сето заостанато ќе го...

Започна исплатата на стипендиите за студентите и учениците. Сето заостанато ќе го добијат на куп

Published on

Од денес започнува исплатата на продолжените студентски стипендии, додека од наредната недела ќе се исплаќаат новите, посочи Билјана Казанџиска, државен секретар за образование.

Казанџиска, за ТВ Стар ги објасни причините за доцнењето на стипендиите.

Оваа година бројот на студенти кои примаат стипендија е над 9.000, додека над 5.000 средношколци земаат стипендии за дуално образование.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...