HomeРегион ГРЦИЈА: 561 000 евра казна за профитерство

 ГРЦИЈА: 561 000 евра казна за профитерство

Published on

Министерството за развој на Грција изрече парична казна од 561.000 евра за компанија за млеко и млечни производи, за профитерство, а меѓу другото и за високите цени на млекото за бебиња.

Од надлежното Министерство соопштија дека по спроведените контроли на голем број производи, било констатирано за девет од нив, вклучително и бебешките млечни производи, компанијата остварила поголема профитна маржа од она што го дозволува грчкиот закон.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...