HomeМакедонијаСостојбата во затворите и психијатриските болници се катастрофални

Состојбата во затворите и психијатриските болници се катастрофални

Published on

Сместувачките услови во затворите се катастрофални,со години не се менуваат,а причина за тоа се парите, и односот на државата кон овие институции, вели Уранија Пировска од Хелсиншкиот комитет за човекови права.

Освен во затворите лошо,ако не и полошо  е и во Психијатриските установи, вели Пировска.

Според Александра Цветановска од Македонското здружение на млади правници, суштината на проблемот лежи во финансиите, односно колку финансиски средства се издвојуваат за овие установи.

Поради ова и се поголемиот број на осуденици, дефинитивно треба да се размислува за опцијата алтернативни мерки за што неодамна во Штип се оддржа советување.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...