HomeМакедонијаПатиштата до високите села во регионот ќе бидат контролирани. ЈП се на...

Патиштата до високите села во регионот ќе бидат контролирани. ЈП се на готовс

Published on

Сите патишта до  планинските села во источниот Регион,мобилно ќе бидат надгледувани во наредните денови поради најавените ниски температури и врнежи од снег. 

Во плачковичките села до овој момент сообраќаен проблем ,но доколку се укаже од општина Карбинци велат дека механизацијата на ЈП Плачковица е подготвена и насочена кон овие села.

На ниво висока подготвеност е и расположивата механизација на Пехчево,каде при последниот снег имаше големи проблеми.

Освен подготвеноста на Јавните Претпријатија и многу важно за нивната ефикасност се и временските услови , односно,дали и колакви количини на снег ќе има.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...